توضیحات
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی-کیک براونی مرطوب
مواد لازم :
آرد: ۲ لیوان
شیر: ۱ لیوان و نیم
روغن: ۱ لیوان و نیم
شکر: ۱ لیوان و نیم
تخم مرغ: ۳ عدد
پودر کاکائو: ۴ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ½ قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک خیس:
1_اول از همه فر رو روشن می کنیم با درجه ۱۸۰ تا گرم بشه.
2_برای تهیه سس شکلات با پودر کاکائو، شیر، شکر، روغن و پودر کاکائو رو با هم مخلوط می کنیم تا یک مایع خوشرنگ شکلاتی به دست بیاریم، یک لیوان از این سس رو بر میداریم و کنار میذاریم.
3_تخم مرغ ها رو در ظرفی جداگانه به همراه وانیل به خوبی میزنیم تا حباب های ریز داخلش به وجود بیاد، این کار بافت کیک رو بهتر میکنه.
4_تخم مرغ هارو به مواد شکلاتی اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.
5_آرد و بیکینگ پودر و با هم ۲ بار الک می کنیم و کم کم به مواد قبلی اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم.در این مرحله تا حدی که مواد یک دست بشه کافیه و نیاز به هم زدن زیاد نداره.
6_قالب کیک رو چرب کرده و کمی آرد می پاشیم و مایع کیک رو داخل قالب ریخته و در فری که از قبل گرم شده میگذاریم.زمان پخت این کیک بین ۳۵ تا ۴۰ دقیقه ست، اما توجه کنین که در ۲۰ دقیقه اول زمان پخت به هیچ وجه درب فر رو باز نکنین چون پف کیک میخوابه.
7_بعد از گذشت نیم ساعت تا ۳۵ دقیقه لازمه که با کمک یک خلال دندان کیک رو چک کنیم، خلال رو به آرامی داخل کیک فرو کرده و بیرون بیارین اگر خلال دندان تمیز بود یعنی کیک آماده ست و اگر خلال آغشته به مواد کیک بود باز هم برای پخت زمان میدیم و ۱۰ دقیقه دیگه چک می کنیم.
8_بعد از اینکه کیک رو از فر بیرون آوردیم، سس شکلاتی رو که ابتدای کار کنار گذاشته بودیم روی کیک می ریزیم و یک ربع تا ۲۰ دقیقه اجازه میدیم تا سس به خورد کیک بره و از داغی بیفته ، بعد کیک رو از قالب خارج کرده و به قطعات مناسب تقسیم و سرو می کنیم.
یا اینکه کیک رو همون اول از قالب در بیارین و در ظرف سرو قرار بدین بعد روش سس رو بریزین، نکته مهمش اینه که تا کیک گرم هست سس رو بریزیم.
نکات پخت کیک خیس مرطوب:
- برای پیمانه من از لیوان های دسته دار فرانسوی استفاده کردم.
- بعد از پخت کیک با چنگال چند بار سطح کیک رو حفره هایی ایجاد کنین تا سس شکلاتی بهتر به خورد کیک بره.
- زمان تقریبی پخت کیک بین ۳۵ تا ۴۰ دقیقه ست اما ممکنه با توجه به نوع فر شما کمتر یا بیشتر باشه این مدت.
- من برای این مقدار مواد از یک لیوان شکر استفاده می کنم چون شیرینی زیاد رو نمیتونم بخورم و دوست دارم مزه شکلات رو بیشتر حس کنم که حتی کمی به تلخی هم بزنه.
- اگر مقدار روغن رو یک لیوان در نظر بگیرین کالری کمتری دریافت می کنین ولی کیک کمی خشک تر میشه و بافت مرطوبش به خوبیه اندازه کامل در نمیاد، می تونین این مقدار رو بین یک تا یک لیوان و نیم در نظر بگیرین.
- برای پودر کاکائو حساسیت زیادی رو نشون بدین، چون هر چی کیفیت بهتری داشته باشه در نهایت براونی بهتری هم خواهید داشت.
کیک خیس، کیک شکلاتی، کیک دابل چاکلت و براونی مرطوب یا شکلاتی نام هایی هست که به این نوع کیک میگن.
نظر فراموش نشه.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.