پیمانه ها و اندازه گیری

بزرگترین دردسر آشپزی ،

پیمانه ها،واحد های اندازه گیری و تبدیل آنها است.oxo good grips 300x192 پیمانه ها و اندازه گیری

البته در بحث شیرینی پزی این موضوع اهمیت خیلی بیشتری پبدا می کند.

چون باید دستورات مو به مو اجرا شوند و مقدار ها رعایت شوند.ولی در آشپزی بعد از مدتی کار و آموزش می توان چشمی عمل کرد.

در این رابطه با این مبحث تصمیم گرفتم تا معیار های تبدیل واحد را شرح دهم:

در اندازه گیری مواد اولیه، با سه واحد سر و کار داریم :پیمانه ها و قاشق ها، واحد های حجم، واحد های وزن

مقیاس های شیرینی پزی کاملا استاندارد هستند.هر پیمانه چند لیتر است؟

یک پیمانه:۲۵۰میلی لیتر

یک دوم پیمانه:۱۲۵ میلی  لیتر

یک سوم پیمانه:۸۰میلی لیتر

یک چهارم پیمانه :۶۰ میلی لیتر

یک قاشق چای خوری: ۵میلی لیتری

نصف قاشق چای خوری :۲٫۵ میلی لیتر

یک چارم قاشق چای خوری :۱٫۵ میلی لیتر

مواد مختلف با حجم های متفاوت در پیمانه ها، وزن های مختلفی هم دارند.

yhst 67242775891075 2262 1544806 300x234 پیمانه ها و اندازه گیری

بر این اساس:

یک پیمانه آرد: ۱۰۰گرم

یک پیمانه شکر: ۱۵۰ گرم

یک پیمانه پودر قند: ۱۰۰ گرم

یک پیمانه روغن :۱۵۰ گرم

درباره مایعات و تبدیل واحد لیتر به پیمانه هم می توانید از این فرمول ها استفاده کنید:

۱۰۰ میلی لیتر: ۱/۴ پیمانه

۲۰۰ میلی لیتر :۳/۴پیمانه

۲۵۰ میلی لیتر:۱پیمانه

۳۰۰ میلی لیتر: ۱ و ۱/۴ پیمانه

۴۰۰ میلی لیتر: ۱ و ۱/۲پیمانه

۵۰۰میلی لیتر: ۲ پیمانه

۶۰۰میلی لیتر: ۲ و۱/۴  پیمانه

۷۰۰میلی لیتر :۲ و۳/۴ پیمانه

۸۰۰ میلی لیتر :۳ پیمانه

سایر اندازه گیری ها

۵ عدد تخم مرغ:یک پیمانه

یک پیمانه خامه نزده:۲ پیمانه خامه زده شده

نصف لیوان شیر: ۱۲۰ میلی لیتر

یک ورق ژلاتین :یک قاشق چای خوری پودر ژلاتین

یک قاشق چای خوری پودر ژلاتین:۳گرم

یک لیوان پودر نارگیل:۹۰ گرم

یک قاشق غذاخوری عسل:۳۰ گرم

یک قاشق غذاخوری کره:۲۰ گرم

یک قاشق غذاخوری خمیر مایه:۱۰ گرم

یک قاشق سوپ خوری آرد:۱۰ گرم

یک قاشق سوپ خوری شکر:۱۲گرم

یک قاشق سوپ خوری پودر قند:۱۰گرم

یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت:۷گرم

یک لیوان کشمش:۱۸۰گرم

یک لیوان ماست:۲۰۰ گرم

یک قاشق غذاخوری روغن:۲۰گرم

یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو:۱۰ گرم

یک قاشق غذاخوری خامه:۲۵گرم

یک قاشق غذاخوری پودر مغزها:۲۰گرم

و برای اطمینان  از درست اندازه گیری کردن پیمانه،بهتره که پیمانه ها را با قاشق پر کنید تا تمام فضای داخل پیمانه پر بشه وهوا بین مواد نمونه.

کره و شکر قهوه ای راهم در پیمانه کمی فشار دهید تا جای خالی در پیمانه نماند.

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید