شناخت قهوه
هر قهوه عطر و طعم مختص به خود را دارد. بعضی از این قهوهها شیرینترند، بعضیهاشون میوهای و اسیدیند و قهوههایی هستند که خیلی تلخاند. به اصطلاح می گویند که پروفایل قهوه ها با یکدیگر تفاوت دارند که این تفاوت برگرفته از عوامل مختلفی است مثل میزان و طریقه برشتکاری دانه قهوه، کشوری که قهوه در انجا کشت شده، اب و هوای هر منطقه مستقیما روی طعم تاثیر میگذارد. گرانی سایز یا همان درجه اسیاب قهوه و وسیلهای که با ان قهوه را دم میکنیم همه و همه در ایجاد طعمی منحصر به فرد دخیل هستند. در ادامه مطلب با یکی از معروفترین ابزارهای دمآوری اشنا خواهیم شد.
دانستن پروفایل قهوه برشت شده قبل از نوشیدن آن به شما کمک میکند تا بدانید که ایا قهوه ایدهال شما در این کافه عصارهگیری میشود؟ ایا این فنجان پر از قهوه دقیقا همونیست که شما میخواستید سفارش بدید؟ این به خاطر این است که همه اینها پشتوانه علمی دارند و رفتار دانه قهوه را میتوان از پیش از عصارهگیری حدس زد.
بعضی از طعمهای متفاوت قهوه در هنگام دم کردن قهوه از اسید میوهای گرفته میشود: مثلاً اینکه نکتار میوه اضافه کنیم. بعد از آن میبینید که شیرینی، تعادل و افزایش حجم در قهوهتان به وجود میآید. حالاست که مزه عالی قهوهای که درست کردید را میتوانید بچشید.
اگرِ قهوهتان بیش از حد اسیدی و تلخ است، مزه خوبی نخواهد داشت. اما یه حس شادی در شما ایجاد میکند که باعث میشود شما به این تلخی واکنش مثبت نشان دهید. بله مزه تلخی همیشه بد نیست مخصوصاً وقتی این مزه تلخ قهوه باشد. با استفاده از ایروپرس میتوانید به یک پروفایل قهوه با مزه ملو با تنوعهای مختلف برسید که البته بسته به اندازه دانههای قهوه و درجه حرارت آب میتواند تنوع ایجاد کند.
قهوه صبحتان چه طعمی داره؟ البته بسته به نوع مزاجتان با AeroPress میتوانید طعمهای مختلف قهوه را بچشید و پروفایل قهوه مورد علاقهتان را بسازید. از مزیتهای بزرگ این دستگاه قهوهجوش جادویی، همهکاره بودن آن است. با این دستگاه خیلی جذاب میتوانید طعمهای متفاوت قهوه را تجربه کنید. حالا دوست داری طعم واقعی قهوه فرانسوی را مزه کنی؟ ایروپرس میتواند این امکان را به شما بدهد که برای صبحانهتان در ظرف کمتر از ۵ دقیقه قهوه خوشمزهای درست کنید.
چطوری از ایروپرس استفاده کنیم؟
آلن آدلر مخترع ایروپرس هیچوقت فکر نمیکرد دستگاهی که اختراع کرده به این اندازه طرفدار پیدا کند. در واقع آدلر دو دستگاه اسپرسو میکر و فرنچ پرس را باهم میکس کرد. اجزای ایروپرس متشکل از موارد زیر است:
- دو سیلندر تودرتو که از پیستون و سیلندر تشکیلشده
- سه نوه نوع فیلتر دارد: فیلتر پلاستیکی، فیلتر فلزی و فیلتر کاغذی که قابل تعویض شدن است
- یک قاشق برای هم زدن
- برای آموزش بهتر می توانید به بخش کتاب آموزش کافی شاپ 1 و کتاب آموزش کافی شاپ 2 مراجعه کنید:
برای درست کردن پروفایل قهوه مورد علاقهتون با ایروپرس متدهای مختلفی وجود دارد:
متد استاندارد
- فیلتر را در کلاه فیلتر قرار دهید
- کلاه فیلتر را به محفظه ایروپرس وصل کنید
- فیلتر را با آب گرم شستشو کنید
- قهوه تازه با توجه به رسپی خودتان به محفظه اضافه کنید
- آب را هم اضافه کنید
- هم بزنید
متد معکوس
- فیلتر را در کلاه فیلتر قرار دهید
- مهره پیستون را داخل محفظه ایروپرس قرار دهید، ولی محکمش نکنید تا ۱ سانتیمتر زیر لبه محفظه بنشیند
- ایروپرس را برعکس کنید، طوری که پیستون رو به پایین و محفظه رو به بالا باشد
- فیلتر و کلاه فیلتر را با آب گرم بشورید
- قهوه تازه با رسپی مورد علاقه خودتان به محفظه اضافه کنید
- آب را اضافه کنید
- هم بزنید
- کلاه فیلتر را به محفظه ایروپرس وصل کنید
در پایان باید بگوییم که ایروپرس یکی از دستگاههایی است که در شرکتهای سفارش آنلاین قهوه استفاده زیادی دارد و با آن، قهوههایی با مزههای فوقالعادهای را برای مشتریانشان درست میکنند. یکی از پروفایلهای قهوه معروف که با ایروپرس درست میشود، قهوه کلمبیا است که رسپی آن به شرح زیر است:
- وزن قهوه: ۲۶ گرم
- آب: ۲۵۰ میلیلیتر
- دما: ۲۵۰ فارنهایت یا ۹۶ درجه سانتیگراد
- اندازه دانه: ۸ در ۴۳ EK- دانههایی به اندازه ماسه
- تعداد فیلتر: دو فیلتر کاغذی بر روی یک دیسک فلزی آبل
- متد: استاندارد یا معکوس
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!