توضیحات
طرز تهیه سس ووسترشِر

سس ووسترشِر یکی از معروفترین سسهای انگلیسی است که در دستور اصلی به شیوه تخمیری بدست میآید. این چاشنی لذیذ بنا بر اعتقاد بسیاری چیزی بیشتر از یک سس است. کاربرد این سس در تهیه برخی از سالادها همانند سالاد سزار و البته برای مرینیت کردن انواع گوشت مناسب است. شاید در زمانی که سازندگان آن برای اولین بار دست به ترکیب و ساخت آن زدند هیچ وقت فکر نمیکردند این سس در زمانی کمتر از یک قرن یکی از محبوبترین سسهای دنیا شناخته شود. تا سالها مواد اولیه آن مخفی باقی مانده بود و البته هنوز هم برخی معتقدند رسپیهای موجود از سس ووستر هیچ کدام رسپی اصلی نیست. با اینکه برای تهیه ووسترشر مواد اولیه زیادی نیاز است اما دستور تهیه آن بسیار آسان است، اما اگر میخواهید سس خوش طعمتری داشته باشید باید برای چند هفته آن را نگه دارید. البته به علت در دسترس نبودن برخی مواد اولیه آن همانند ملاس در این مطلب جایگزین آنها انتخاب شده است.
مواد لازم:
1_سرکه سیب:1 پیمانه
2_لیمو ترش:1 عدد
3_پودر پیاز: 1قاشق چای خوری
4_پودر دارچین:1/2 قاشق چای خوری
5_سیر:1 حبه
6_پودر تخم گشنیز:1 قاشق چای خوری
7_پودر زنجبیل:1/2 قاشق چای خوری
8_فلفل سیاه:1/2 قاشق چای خوری
9_پودر فلفل قرمز:1/4 قاشق چای خوری
10_عسل: 1 قاشق غذا خوری
11_پودر میخک:1 قاشق چای خوری
12_زرد چوبه:1/4 قاشق چای خوری
13_پودر هل:1/4 قاشق چای خوری
14_پودر خردل:1 قاشق چای خوری
15_سویا سس:2 قاشق غذا خوری
16_نمک: 1 قاشق چای خوری
17:روغن زیتون:1 قاشق غذا خوری
18_شیره انگور:1 قاشق غذا خوری
19:ماهی کولی یا آنچوی:2 عدد خشک شده
20:تمبر هندی:2 قاشق غذا خوری
21_شکر:نصف پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا باید بدانید طعم و عطر این سس بسیار بستگی به کیفیت ادویهها دارد. اگر میخواهید سس ووسترشر طعم بهتری داشته باشد، باید چوب تازه یا دانه ادویهها را تهیه و پودر کنید. در این دستور از شیره انگور به جای ملاس استفاده شده است.
1_سیر را کاملا بکوبید و در ظرف مناسبی بریزید. سرکه سیب، سویا سس، عسل، روغن زیتون، شیره انگور و عصاره تمبر هندی را به ظرف سیر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. برای تهیه عصاره تمبرهندی 5 قاشق غذاخوری تمبر هندی با کمی آب گرم مخلوط کنید تا باز شود. سپس آن را صاف کنید.
2_تمام ادویهها را با هم مخلوط کنید و آهسته آهسته به سایر مواد بیافزایید. آب لیموترش تازه را نیز اضافه کنید و کاملا هم بزنید. اگر ماهی آنچوی یا کولی خشک شده داشتید آن را کاملا خرد کنید و به سس اضافه کنید. در انتها این سس را باید کمی بجوشانید.
3_شکر را درون تابهای مناسب بدون روغن روی حرارت کم بگذارید تا آهسته کاراملی شود. در این هنگام سس را درون ظرفی دیگر روی حرارت زیاد 3 دقیقه بجوشانید. پس از گذشت این زمان شکر کاراملی شده (سوخته نباشد) را به سس اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا سس شما غلیظ و یکدست شود. این سس را بهتر است درون بطری مناسب و درب بسته به مدت 2 تا 3 هفته درون یخچال نگه دارید و بعد مصرف کنید. (قبل از مصرف باید سس را صاف کنید)
نکته:
بجای سرکه سیب از ماءالشعیر تلخ نیز میتوان استفاده کرد.
توجه داشته باشید این سس دارای طعم و عطر بسیار قوی است، پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.
.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.