توضیحات
تهیه قهوه اسپرسو و نکاتی برای حرفه ای شدن
قهوه اسپرسو
قهوه اسپرسو :نوشیدنی تلخ اما دل پذیری که این روز ها نقل همه مجالس و پایه ثابت اکثر فروشگاه های قهوه فروشی در سطح کشور شده است .قهوه اسپرسو یکی از پرطرفدارترین قهوه های دنیا به شمار میرود و شاید بتوان دلایل مهم محبوبیت آن را سرعت بالای تهیه قهوه ، غلظت بالای قهوه خروجی ، تاثیر گذاری زیاد و سرعت در تاثیر گذاری بر بدن دانست . دستگاه های بسیاری برای تهیه این قهوه دوست داشتنی ساخته شده است که میتوانند با گاز و یا برق و با کیفیت های متفاوت یک قهوه اسپرسو تولید کنند .
قهوه اسپرسو چیست ؟
اسپرسو به نوعی قهوه غلیظ اطلاق میشود که در اوایل قرن بیستم میلادی در شهر میلان کشور ایتالیا ابداع شد . قهوه اسپرسو یک مدل از دانه قهوه نیست بلکه یک روش تهیه قهوه است ، اسپرسو با عبور دادن آب نزدیک به نقطه جوش با فشار زیاد از میان دانههای آسیاب شده قهوه تهیه میشود . اسپرسو پایه تهیه بسیاری از نوشیدنی ها مثل کاپوچینو ، کافه لاته ، کافه ماکیاتو ، کافه آمریکانو و … میباشد . میزان کافئین موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنیها بیشتر است و به این دلیل هم هست که اکثر اوقات در مقیاسهای کوچک سرو میشود. یک اسپرسو ۶۰ میلی لیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلی گرم کافئین است در حالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلی لیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلی گرم کافئین میباشد.
عوامل متغیر در تهیه قهوه اسپرسو :
آب : طعم اسپرسو شما به مقدار بسیار زیادی وابسته به آبی است که شما از آن استفاده میکنید . میزان رسوبات و مواد معدنی ناخواسته موجود در آب باعث کاهش شدید کیفیت قهوه و آسیب رسیدن به دستگاه و تجهیزات میشود اگر در حال حاضر با این مشکلات رو به رو نشده اید پس بهتر است هرچه سریعتر آب مورد استفاده خود را بهتر بشناسید .
میزان آسیاب : قبل از شروع به تهیه قهوه مسلما نیاز است که آن را آسیاب کنید ، با توجه به روش تهیه قهوه میزان آسیاب قهوه نیز متفاوت می باشد ، اگر خودتان قهوه را آسیاب میکنید برای تهیه قهوه اسپرسو باید آن را نرم آسیاب کنید به نحوی که وقتی پودر قهوه را در زیر انگشتانتان لمس میکنید زبری کمی مانند دانه های نمک احساس کنید .
مقدار یا دوز : برای تهیه یک شات دوبل اسپرسو بهتر است از ۱۸ تا ۲۱ گرم پودر قهوه استفاده کنید . زمانی که شما قهوه بیشتری استفاده میکنید این افزایش بر کلیت کیفیت قهوه خروجی و طعم و مزه آن تاثیر میگذارد . اما توجه داشته باشید در اضافه کردن قهوه زیاده روی نکنید ، چون ممکن است ایراداتی مانند فشار به پمپ دستگاه ، عدم خروج صحیح قهوه و تلخی بیش از حد را به همراه داشته باشد .
فشرده ساختن : فشرده کردن قهوه به وسیله تمپر باعث محدود شدن جریان آب و در نتیجه اختلال بیشتر آب با قهوه میشود . فشرده ساختن قهوه جزو جدا ناشدنی در تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه های اسپرسو ساز میباشد برای همین از اهمیت بالایی برخوردار است . میزان فشرده شدن قهوه به میزان فشاری که شما به تمپر وارد میکنید بستگی دارد ، فشار توصیه شده برای فشرده ساختن قهوه ۳۰ پوند معادل ۱۳.۵ کیلوگرم میباشد .
دما : دمای ایده آل آب برای تهیه قهوه بین ۹۰ تا ۹۶ درجه سانتیگراد میباشد و بیستر اسپرسو ساز ها این امکان را فراهم میکنند تا ما بتوانید این دما را کنترل کنیم .
میزان قهوه خروجی : در مورد قهوه های دمی مواردی که اندازه گیری میشوند میزان پودر قهوه ورودی( مورد استفاده ) و میزان آب ورودی میباشد ولی در مورد قهوه اسپرسو میزان پودر قهوه ورودی ( مورد استفاده ) و قهوه خروجی را اندازه گیری میکنیم . بسته به مقدار قهوه یا که استفاده میکنید و اندازه سبد پُرتافیلتر دستگاهتان یک شات قهوه بدون در نظر گرفتن وزن فنجان باید حدود ۳۰ گرم خروجی داشته باشد.
زمان : با دوز و میزان خروجی ذکر شده ما چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ ثانیه زمان میبرد تا فنجان قهوه شما به طور کامل پر شود ، اگر فنجان شما در نیمی از این زمان پر شد ، برای شروع کار بد نیست و در آینده با تمرین و دقت بیشتر به همین نتیجه خواهید رسید .
دوستان براي حمايت و بهتر شدن ما را به دوستان خودتون رو معرفی كنيد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.