آداب پذیرایی و چیدمان میز

در این مبحث برخی از آداب پذیرای و نحوه چیدمان میز ها را برای شما جمع آوری کردم امیدوارم مفید باشد:

 

– بهتر است آقا و خانم میزبان در دو انتهای میز غذاخوری و یا در وسط میز روبروی یكدیگر بنشینند.

 

2- اگر فرد مهمی‌ میهمان بود می‌باید وی سمت راست خانم میزبان و همسرش سمت راست میزبان آقا نشانده شود.

 

3- بطوری كلی طرز قرار گرفتن میهمانان باید طوری ترتیب داده شود كه هیچ دو مرد و هیچ دو زنی كنار یكدیگر قرار نگیرند.

 

4- زوج متاهل باید روبروی یكدیگر و زوج نامزد باید در كنار یكدیگر بنشینند.

 

5- بهتر است گروههای سنی در كنار یكدیگر بنشینند به طوری كه بزرگترهای فامیل در راس میز و جوانترها سمت دیگر.

 

6- غذا باید در جهت عقربه های ساعت و از چپ به راست سرو گردد. و همچنین غذا از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست میهمانان جمع آوری می‌گردد.9

7- دستمال سفره هنگام آغاز صرف غذا میباید روی زانو قرار داده شود و تا انتهای صرف غذا باید همان جا باقی بماند. از دستمال سفره تنها برای تمیز كردن مختصر دهان باید استفاده كرد و نه صورت و یا پیشانی. اگر خواستید صندلی خود را برای مدت كوتاهی ترك كنید باید دستمال سفره خود را روی صندلی قرار دهید كه دیگران و پیش

خدمت متوجه آن گردند. هنگام پایان یافتن صرف غذا میباید دستمال سفره را بطور مرتبی روی میز و سمت راست بشقاب قرار داد (آن را تا و یا مچاله

نكنید)

 

8- پیش از آن كه میزبان شروع به صرف غذا نكرده و یا اجازه صرف غذا را نداده نباید شروع به صرف غذا كرد.

 

9- در حین غذا بهیجوجه نباید میز غذا را ترك كنید مگر در موارد اضطراری مانند رفتن به دستشویی و یا داشتن حالت تهوع. در ایـن هنگام عذرخواهی كنید و میز را ترك كنید.

 

10- اگر چیزی روی میز خواستید كه دستتان به آن نمیرسید خودتان سعی نكنید آن را بردارید بلكه از فردی كه به آن نزدیك است بخواهید كه آن را به شما بدهد.

 

11- هنگامیكه غذا خوردنتان پایان یافت هیچگاه بشقابتان را به سمت جلو هل ندهید این عمل خلاف آداب معاشرت میباشد.

 

12- برای بریدن و خردكردن غذا چنگال را با دست چپ و كارد را با دست راست گرفته و سپس با چنگال آن چیزی را كه می‌خواهید ببرید محكم نگاه داشته و با چاقو آنرا ببرید. سپس چنگال را به دست راست منتقل و میل كنید.

 

13- در روی صندلی راست و مستقیم بنشینید هیچگاه بجلو و یا عقب خم نشوید.

 

14- حین صرف غذا مشغول محاوره های دلنشین و مطـبوع گردید و از موضوعات بحث انگیز پرهیز كنید.

 

15- اگر تكه هایی از غذا میان دندانهایتان گیر كرد با عذر خواهی میز را ترك كرده و به دستشویی بروید سپس آن را خارج كنید.

 

16- آرام و با حوصله غذا بخورید. غذا خوردن شتابزده بی حرمتی به میزبان میباشد.

 

17- لقمه های كوچك برداشته و با دهان بسته غذای خود را بجوید. هیچ گاه با دهان باز غذا را نجوید و یا با دهان پر صحبت نكنید.

 

18- هیچگاه پیش از چشیدن غذا به آن ادویه اضافه نكنید این عمل بی احترامی‌به میزبان و آشپز میباشد.AAEAAQAAAAAAAAjJAAAAJGIxN2RhYjIwLThiOWYtNDA1My1iM2MwLThlZDljNmRiNWM3OQ

 

19- هیچگاه سر میز غذا سیگار نكشید.

 

20- هنگامی‌كه از غذا خوردن فارغ شدید دستتان را روی زانو و یا میز (مچ دست روی لبه میز) قرار دهید. هیچگاه هنگام صرف غذا آرنج خود را روی میز قرار ندهید.

 

21 -هنگامی‌كه در رستوران میهمان میباشید هیچگاه باقی مانده غذایتـان را به خانه نبرید و سعی كنید غذای گرانقیمتی سفارش ندهید.

 

22- در رستوران بهتر است غذایی سفارش دهید كه صرف آن با كارد و چنگال مقدور باشد. غذاهایی كه باید با دست خورده گردند را به مـوقعیتهای غیر رسمی‌اختصاص دهید.

 

 

23- هرگاه سوپ داغ بود برای خنك كردن به آن ندمید بلكه صبر كنید تا خودش خنك گردد. چای را نیز برای خنك شدن در نعلبكی نریزید.

 

24- هنگام صرف سوپ قاشقتان را تماما بداخل دهان نبرده و هورت نكشید بلكه از لبه قاشق سوپ را اندك اندك بنوشید.

 

25- هنگام سفارش غذا در رستـوران اگر از نـوع و مـحـتـویـات غذای مورد نظر آگاهی نداشتید، از پیشخدمت كمك بخواهید.

 

26- برای خارج كردن استخوان و یا غضروف غذا را از قاشق و یا چنگال كمك بگیرد (نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید.0586-tcc-food023_f2-1200

 

27- غذاهایی را كه شما مجازید با دست بخورید عبارتند از: تكه نان، بلال، گوشت دنده ها،صدف و خرچنگ خوراكی، بال و استخوان مرغ، ساندویچ، میوه های كوچك، شیرینی، سیب زمینی سرخ كرده، چیپس، ترشی، سبزیجات و پیتزا.

 

28- اگر ندانستید چگونه باید غذا را میل كنید بهتر است به دیگران نگاه كنید.

 

29- هیچ گاه كارد و چنگال و قاشقی را كه استفاده كرده اید را مجددا روی میز قرار ندهید بلكه آنها را روی بشقاب بگذارید.

 

30- هنگام صرف غذا خم نشوید و صورت خود را به سمت غذا نبرید بلكه غذا را توسط قاشق و چنگال بسمت دهان خود ببرید.

 

31- اگر قاشق و یا كارد و چنگال شما به زمین افتاد آن را بردارید و به میزبان و یا پیشخدمت بدهید و تمیز آن را درخواست كنید.

 

32- هرگاه چیزی را سهوا روی لباس میهمان دیگری ریختید با خونسردی از وی عذرخواهی كرده و بگذارید خود فرد و یا پیشخدمت آن را تمیز كند خودتان اقدام به تمیز كردن لباس فرد نكنید.

 

33- هرگاه فردی از شما درخواست نمك و یا فلفل نمود، هـم فلفل و هم نمك را به وی بدهید حتی اگر فرد تنها یكی از این دو را درخواست كرده باشد.

 

34- پیش از نوشیدن مایعات لبهای خود را با دستـمال پاك كنید تا جای لك چربی روی لیوان شما نمایان نگردد.

 

35- از واژه های “متشكرم” و “لطفا” در میز غذا بسیار استفاده كنید.

 

36- اگر حشره، تار مو و یا هر چیز دیگری را در غذای خود یافتید آن را اعلام نكنید بلكه مخفیانه آن را از غذایتان خارج كنید.

 

37- همیشه در انتهای صرف غذا از میزبان و یا آشپز تشكر كرده و از غذا تعریف كنید حتی اگر غذا زیاد هم خوشایند نبود باز تشكر كنید. لازم نیست دروغ بگویید، مثلا میتوانید از سس غذا تعریف كنید.

 

38- هنگام صرف غذا خود را نخارانید، سرفه نكنید و بینی خود را تمیز نـكنید. هـرگاه خواستید عطسه كنید حتما جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید.

 

39- هنگام صرف غذا سر خود را شانه نكرده و یا با لوازم روی میز بازی نكنید. با صدای بلند نیز صحبت نكرده و دستكش نیز دست نكنید.

 

40- سعی كنید رومیزی را تا انتهای صرف غذا پاكیزه نگاه دارید.

 

41- هنگای كه صرف غذایتان پایان یافت باید كارد و چنگال خود را به صورت اریب روی بشقاب قرار دهید. اگر هم خواستید كه میز را برای مدت كوتاهی ترك كنید، باید كارد و چنگال را بصرت ضربدری روی بشقاب قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت مطلع گردند كه شما بازخواهید گشت.

 

 

این قوانین از اداب مهمانی های رسمی و تشریفاتیست

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید